enginar ızgara 10 numara


Enginar ızgara nasıl yapılır; bilen bilir, bilmeyenler için çok kolay yapıldığını söyleyebilirim. Enginarın ızgarası enginar yemekleri arasında bir numaradır. Izgara yapılmış enginarı ağızınıza bir kez götürün, sofrada bulunan enginarların hepsini yemek isteyeceksiniz. O kadar lezzetli enginarın ızgarası. Enginarı yedikten sonra ağıza bıraktığı o eşsiz tadı anlatmak mümkün değil, anlatılamaz. Enginar ızgara yapımında enginar bütün olarak kullanılır. Pazardan enginarı alırken temizlenmemiş saplı enginar almanız gerekir.


Enginar ızgara 10 numara: Enginarı ızgara yapmazdan önce ilk işlem, enginarın alt yapraklarından bir iki sırayı koparmalısınız. Koparılan yerleri bıçakla düzelttikten sonra, sap kısmının sert bölümünü kesmeli ve sapını soymalısınız. Zaten sapı elinizle sağa sola çekiştirirken taze bölümünü hissedersiniz. Sıra geldi enginarı ızgarada kolay pişmesi için şekillendirmeye. Bu seçenek tamamen keyfinize kalmış, ben enginarı uzunlamasına ortadan ikiye bölüyorum. Siz enginarları dilediğiniz şekilde bölebilirsiniz, illa böyle olacak diye bir şey yok.

Enginarları ikiye bölünce kararmaması için limon suyu sürmelisiniz. Ardından kaşıkla enginarın tüylü ksmını kazıyarak çıkarmalısınız. Kaşığın ucunu hafif batırınca bu işi kolaylıkla yaparsınız. Tüyünü temizledikten sonra benekli beyaz yüzeyede limon suyu sürmeniz gerekir. İşte bu işlemlerden sonra, temizlediğiniz enginarları kaynayan su içine bırakın ve on dakika haşlayın ve çıkarın. Çıkardığınızda soğuk suya koyun ki soğusunlar. Peşinden çıkarın süzün, üzerine tuz serpin, sıvı yağ ile yağlayın ve ızgarada pişirin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

ıslatmadan buğday pişirmek

taze yaprak nasıl haşlanır