taze yaprak nasıl haşlanır


Taze yaprak kaç dakikada nasıl haşlanır veya taze asma yaprağı ne kadar sürede haşlanır? Sorusuna yanıt arıyorsanız doğru yerdesiniz. Belli ki, taze yaprak sarması yapmayı düşünüyor olmalısınız. Taze üzüm yaprağını veya asma yaprağını haşlamdan önce, elinizde kart olmayan kalitede körpe taze yaprağınız bulunması gerekir. Resim istenen kalitedeki asma yaprağının cansız görüntüsüdür, dikkatli bakmanız yerinde olur. Eğer yaprağı pazardan alacaksanız, pazarı çok dolaşın ve doğru yaprağı alın. İki el büyüklüğünde asma veya bağ yaprağını almayın.

Etli taze yaprak sarması veya zeytinyağlı taze yaprak sarması yapmak için, yaprağın önceden haşlanıp yumuşatılması gerekir ki, içini koyunca kolaylıkla sarılsın. İşte yaprak, kolay sarım için haşlanır veya kaynar su içinde bekletilir. Yaprak haşlamanın öyle ahım şahım dikkat edilecek bir yanı yok. Taze yaprağın saplarını kopardıktan sonra, musluk altında bolca su kullanılarak yıkanır. Peşinden kafanıza göre (miktar önemli değil)  tencereye su konur kaynatılır. Kaynayan su içine yapraklar boca edilir ve yaprakların tencereye oturması sağlanır.

Bir süre sonra tencere tekrar kaynamaya başladığında, tencere kapağı kapatılır ve ocak tamamen kısılır. Ocak tıkır tıkır başlar kaynamaya ve yaprak rengini kaybetmeye başlar. İşte, yaprakların tencrede haşlama süresi 5 dakikadır.  Beş dakika süre ile haşladığınız yaprakları soğuk su altına tutun, soğutun ve süzün.  Bundan sonrası sarma ile ilgi aşamadır, ne yapacağınızı biliyorsunuzdur. Yaprağı 5 dakika yerine 10 , 15, 25 dakika haşlamış olsanız, hiçbir şey değişmez. Yaprak fazla haşlandı diye yaprak sarmanız çabuk pişmez, kafanıza takmayın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

ıslatmadan buğday pişirmek

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik